“Магическа” сила на билките

Билките са използвани хилядолетия наред за поддържане на здравето на човешкия род. Не са били в бутилки или под формата на капсули, но са спасявали човешки животи.

Билки за поддържане на здравето

Всеки един от нас е ползвал, ще ползва или използва билколечението. В миналото, когато народите все още са се делели на племена начинът за лечение е бил билковият.

В Египет фараоните са били лекувани от своите медици чрез билкови смеси и екстракти, направени от тях, вождовете и шаманите са лекували всяка своя болежка по същият начин.

Билковият чай е консумиран от древните индийци, китайци, египтяни, гърци, римляни и населението в Близкия Изток.

Билков чай

В Индия също са използвани билкови лекарства, а Средновековна Европа използва традиционните познания за тях от гърците и римляните.

В наши дни за много хора лекуването с природни средства е нещо остаряло, отживелица от дълбока древност, но не е така.

В натовареното ни ежедневие, болести и бактерии се пренасят по много начини - замърсен въздух, промишленост, голям брой и концентрация навсякъде около нас. Тялото ни е подложено на постоянно облъчване и разболяване чрез въздуха, чрез околната среда, чрез напитки, храна, силни субстанции, вредни лекарства и много, много други.

Тук идва благотворното лечение на билките.

Билките широкоспектърни средства


За да се изчисти организма от интоксикация, шлаки, плаки, химически наслагвания и т.н. са необходими силни и широкоспектърни средства.

Предимства на билките

Предимството на билките е, че всяка билка има поне по няколко - 3 - 4, понякога и повече приложения, а при съвпукност тогава вече получаваме мащабно широкоспектърно лечебно средство.

Замисляли ли сте се колко здрави са били хората тогава и колко просто е било - набираш си билките от нивите, гората, градинката на къщата ти и вълшебният лек е вече в ръцете ти - бързо, лесно и безплатно.

Напоследък все повече хора се връщат отново към алтернативната медицина и билколечението.

Защо?

Билките имат безброй предимства:

  • билковите продукти са натурални
  • абсолютно безвредни
  • не причиняват никакви странични ефекти
  • не си взаимодействат отрицателно с друго продукти, независимо дали са билкови или не
  • също така не си и противоречат - не спират действието на други продукти и тяхното не може да бъде повлияно

Ефектът от билките понякога изисква търпение, защото работят с натрупване, особено, ако са под формата на чай. Но пък плюсът е в това, че веднъж постигнат ефектът, си остава траен в продължение на годините.

Противоречиво на някои схващания, билколечението е много ефикасно,


Важното е да се подбере правилната билка, в правилните количества и в правилната субстанция”

Нормално кръвно налягане 128 80

Дали да си я сварите на чай, дали да си направите запарка от сухата билка или да я накиснете в спирт и така да получите водно-етилов извлек от дрогата.

Разбира се, безпогрешното здраве на предците ни се дължи и на друго - собственоръчно отгледаната храна и здравословният начин на живот.

Но и днес билкопроизводството е лесен и достъпен начин, както за добро препитание, така и за осигуряване на домашна аптечка.

По статистика България е доставчик на билки и билкови продукти за целия свят. Почвата и микрофлората на страната ни е благоприятна за отглеждане на огромен брой растителни видове с лечебни цели.

Предполагаме всеки от вас е чувал “храната е нашето лекарство” и е така, много болести, особено на дебелото черво могат да бъдат не само повлияни, а и изцяло излекувани от храната ни.

Това също може да бъде причислено до някъде към билките - много от тях имат лечебна сила, прилагани под формата на подправка, част от ястието или дори замествайки някое ястие.

Билките като подправка, част от ястието или замествайки ястие

Вероятно ще се учудите от факта, но все по популярна и дори доста ценена в чужбина, става салатата от тученица. Тя е позната като “кралицата на плевелите”, но също така е известна и със свойството си да лекува над 100 различни заболявания, включително такива от доста сериозно естество като инфаркт и рак.

Подбор на билките

Трябва да бъдем внимателни към подбора си на растения. Изключително важно е да бъдат набрани от екологично чиста местност, отдалечена от всякакви химически замърсявания.


Най-силна е - току що набраната билка

Навсякъде може да се намери подробна информация за много билки. По този начин можете дори сами да си ги намерите и да си ги наберете, стига да знаете къде и как да процедирате с билката след като се сдобиете с нея.

Aко ще я култивирате трябва да сте добре запознати с правилното съхранение и експлоатация. Прочети тук "Билки - подбор и съхранение" Но винаги трябва да бъдем внимателни и при нужда да се консултираме със специалист - ирисолог, хомеопат.

Най-добрият начин да се погрижим за доброто ни здраве е като си го набавим от природата

С любов към билките irisolog.bg

Ние сме създадени от природата, природата мисли и се грижи за нас, затова най-добрият начин, който можем да изберем за лечение е природният. Преди да посегнете към лекарствата, доверете се на природата! За да бъдете здрави, грижете се за здравето на тялото и душата си.

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ БИЛКОЛЕЧЕНИЕТО - видео

ЗАПИШЕТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН