По последните данни, публикувани от Центровете за контрол и превенция на заболяванията показват, че хоспитализациите за грип продължават.

И макар, че има лъч светлина - спад в броя на случаите, за които са докладвани в лабораториите, нивата на грип в цялата страна все още са „повишени“, казват служители.

Това означава, че все още сме в разгара на особено неприятния сезон на грипа.

Ето някой съвети от нас за предпазване от грипа:

Миенето на ръце

Миенето на ръцете помага срещу грипа


Миенето на ръцете, в продължение на поне 20 секунди, помага да се предпазите от грипа.

Но е важно да се научите да миете ръцете си по правилния начин.

1: Станете “обсебващи” в мивката

Първо, трябва да знаете, че не антибактериалните съставки в течния сапун помагат да се предпазите от вируса. Проучванията показват, че обикновения сапун - бар е също толкова добър, както и че не е нужно прекалено топла вода.

Освен, че кожата ви не може да понесе вряла вода, студената, хладка и топла вода са равни в тази битка. Нужно е просто да миете ръцете си редовно.

2: Това, което всъщност помага:


е физическото триене на ръцете една в друга

Хората обикновено прекарват само шест секунди в правенето това. А трябва да се миете много по-често и продължително, отколкото смятате, че е разумно за един ден.

Физическото триене на ръцете една в друга е това което всъщност помага

Ако следвате указанията на Центровете за контрол и превенция на заболяванията за това, кога да миете и почиствате ръцете си - ще бъдете на мивката повече от десетина пъти на ден:

 • преди и след приготвяне на храна
 • преди всяко хранене
 • след всяко посещение на тоалетна

но също и в около 10 други случаи, като:

 • боравене с всякакъв вид боклук
 • хранене на вашия домашен любимец и др.

3: Къде може да сбъркате?

Там, където техниката ви на миене на ръцете вероятно ще се провали:


е да пропуснете гърбовете на ръцете си или да не измиете добре под ноктите си, където се намира висока концентрация на микроби

4: Алтернативен вариант

Ако бързате, слизате от метрото или се втурвате към среща да речем и не можете да измиете внимателно ръцете си:

 • използвайте дезинфектант като временна мярка, но проверете дали съдържа 60-процентов алкохол, необходим за ефективността му срещу микробите на грипа.
 • или антибактериални мокри кърпички
Дезинфектант и антибактериални кърпички като алтернатива

Спрете да докосвате лицето си

Да, можете да се заразите с грип, ако някой кашля срещу вас или евентуално ако просто застанете близо до някой, който е болен (най-малките частици на вируса могат да се движат и във въздуха, не само чрез дихателните секрети). Но също толкова често хващате грипа със собствената си ръка

Но също толкова често хващате грипа със собствената си ръка.

Така че пазете входните точки на тялото си:

 • не разтривайте очите си
 • не си бъркайте в носа
 • или разсеяно да дъвчете ноктите си
 • бъдете особено внимателни за допир на евентуално замърсени повърхности ... и след това да докосвате носа, устата или очите си

Зародишите на микроби могат да живеят на нещо като телефон или компютър до 24 часа (което прави антибактериалните кърпички за офиса добра идея).

Маските за лице

Трябва да знаете, че използването на маска за лице,


може да ви помогнат да предпазите другите от заразяване, ако вие сте болен, но не и да предпази вас

Маските за лице предпазват другите от заразяване

Грипните ваксини

През целия сезон експертите продължават да подчертават важността на това да се ваксинирате - дори и това да не дава пълна гаранция за превенция - Да, признават, че ваксината не предлага пълна защита от грип. И трябва ли да се притесняваме?

По принцип, всяка защита е по-добра от никаква, особено ако сте във високорисковата група на 65 или повече години или имате основни състояния като диабет или дори сърдечни заболявания.

Една ваксина може да помогне да се намали вероятността да се заразите от грип, но те не са ефективни срещу късният разрушаващ щам, който доминира през този сезон.

Още повече, че те са изкуствено подсилване на организма, което отслабва естествените му сили.

Ваксините отслабват естествените сили на организма

За това:

Най-доброто решение - Засилете имунната си система

Поддържането на имунната система в добри и здравословни нива, може да ви помогне да се предпазите от инфекции като грипа. И със сигурност,


колкото по-добра е имунната ви система, толкова по-добре предпазени ще бъдете

Спазвайте здравословен начин на живот и здравословните навици

 • диета с полезни храни и растенията
 • пиене на полезни отвари от билки
 • редовни, умерени упражнения
 • бъдете особено внимателни за допир на евентуално замърсени повърхности ... и след това да докосвате носа, устата или очите си

Сиропът от бъз

Все повече набира популярност в борбата с настинката и грипа. Много хора се обръщат към вековния домашен лек, за да се предпазят от настинка и грип тази година, а здравните консултанти твърдят, че действа.

Сиропът от бъз в борбата с настинката и грипа

Това растение, което се използва за подсилване на имунната система от поколения. Можете да намерите сироп от бъз в магазина, но много хора измислят свои собствени рецепти.

"Приемате го предимно през сезона на настинка и грип като превантивна мярка" - препоръчва нашия здравен консултант и ирисолог.

Много бременни жени редовно да приемат сироп от бъз през грипния сезон. Той е безвреден и много полезен.

Грижете се за себе си

Бъдете внимателни и се грижете за здравето и за цялостното си здравословно състояние, за имунната си система и това да сте в добра физическа форма . Един силен организъм трудно може да бъде разболян или заразен.

ЗАПИШЕТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН