Грипната епидемия

Бавно и постепенно всички общини на територията на страната обявиха грипна ваканция.

Вирусът се оказа доста продължителен и по-силен от стандартните. Почти няма човек без значение от възрастта, който да не го преболедува поне в рамките на два дни.

Това е следствие на първо място от недостатъчна грижа за собственото ни здраве и на второ място неясни и неточни предпазни мерки от страна на традиционната медицина.

Макар да не е оповестено официално, не е изключено масовата грипна вълна всъщност да е подтекст за превенция срещу коронавируса, за който отново няма конкретно ясна информация, особено за лечение.

Вече има няколко случая в ЕС от началото на епидемията. Предвид неограниченото движение на хора и факта, че вирусът се предава от един човек на друг, се очаква, че в ЕС ще бъдат докладвани още случаи.

Вече се допускат варианти, макар и като предположения, за пренасянето му и в България.

Коронавирус (2019-nCoV)

Първоначална информация за коронавируса - временно наричан 2019-nCoV постъпи в края на 2019 година - идентифициран в Китай.


с нов щам, който досега не е откриван при човека.

До тогава е бил известен само като проява при животни.

Разновидности:

Съществуват разновидности като Близкоизточен Респираторен Синдром (MERS-CoV) е коронавирус - произхождащ от камили, а Тежкият Остър Респираторен Синдром (ТОРС) произхожда от котки – циветки.

Актуалната информация е, че:


До скоро коронавируса циркулиращ между животни - вече се предава и на хората.

Предполага се, че вирусът


е мутирал в прилепи

, които също са бозайници като хората, съответно след това се е пренесъл вече и върху човешкият организъм като възможна зараза.

Огнище и разпространение на коронавируса

Потвърдени случаи на 2019 nCoV irisolog.bg

Очевидно човешкият организъм е добър гостоприемник, защото броят на заболелите в Китай главоломно се увеличава и макар да не се е стигнало до официално обявена пандемия, рискът вече е прекалено нарастнал. Вече е преминал като допустим и в границите на България.

Симптоми

За момента няма достатъчно ясна и ползотворна клинична информация относно начина на предаване, но спрямо наблюденията изглежда, че вирусът се предава главно по въздушно-капков път, когато хората кихат, кашлят или издишат.
Инкобационният период е между 2 и 12 дни.

Досегашните наблюдения показват,че вирусът причинява подобни на грип симптоми:

 • треска
 • кашлица
 • затруднено дишане
 • мускулни болки
 • и отпадналост

По-рядко срещани симптоми са:

 • главоболие
 • храчене на кръв
 • разстройство

По-тежко болните развиват:

 • тежка пневмония
 • остър респираторен дистрес синдром
 • сепсис
 • и септичен шок

които могат да доведат до смърт.

Нетипични симптоми, по които заболяването ви е по-скоро от грипната вълна са:

 • хрема
 • болка в гърлото
 • възпаления

характерни за горните дихателни пътища.

Тъй като коронавирусът засяга предимно долните дихателни пътища, заразените страдат от суха кашлица, задух или пневмония, но нямат възпалено гърло.

Изложени на по-голям риск от заболяването са малките деца и по-възрастните хора, особено такива с вече развити заболявания като хипертония, чернодробни, сърдечни, диабет и респираторни заболявания

Кога трябва да си направим изследване за коронавирус?

Изследване за вируса трябва да си направите, ако:

 • имате остра респираторна инфекция
 • сте били в близък контакт с потвърден или вероятен случай на заразен с вируса
 • работили сте или сте посещавали помещение, където са приети пациенти с тези симптоми или заболяване

Как да се предпазим?

Все още няма открито доказано ефективно лечение.

На първо място, не само заради вируса, но и за да се предпазите от респираторни заболявания - е желателно ежедневно да:

 • избягвате контакт с болни хора и места, където има живи или мъртви животни
 • по отношение на хигиена на ръцете и храната - измивайте ръцете си не само с вода, а и със сапун или дезинфекционен препарат
 • препоръчително е да носите предпазна маска, макар, че тя по-скоро би била ефективна да спре разпространението, отколкото да ви предпази здравите, тъй като по последни изследвания новият коронавирус се предава по капков път или при контакт със заразена повърхност

Едно от най-сигурните и широкопознати средства е сокът от бъз.

Сок от Бъз irisolog.bg

Можете да си го приготвите в домашни условия като накиснете плодчета бъз със захар и изчакате ферментацията, за да получите лечебния сок. Дневно е желателно да приемате поне по една супена лъжица сутрин и вечер, за да си създадете силна имунна система, устойчива на всички видове вируси и така си създавате „преграда“ спираща вероятността от зараза.

Сезонна настинка или коронавирус?

Лекарите понякога изпитват затруднения да направят разлика между обикновената настинка и вируса.

Обикновената настинка:.

Най-често започва с дразнене в гърлото и хрема, а след това се появява и кашлица.

Болният може да има леко завишена температура, главоболие и отпадналост.

Вирусът:.

Той поваля човека изведнъж.

Появяват се лавоболие и болки в ставите, суха кашлица, висока температура до 41 градуса..

Човек се чувства много отпаднал физически, няма апетит и е в състояние да спи постоянно.


Симптомите на грипа отминават за няколко дни, докато вируса продължава минимум седмица, а по-често и доста по-дълго.

Нормално кръвно налягане 128 80

Превенция

Традиционната медицина препоръчва поставянето на противогрипни ваксини и прием на антибиотици. Но тези ваксини не само, че не са в състояние да предпазят организма от навлизането на толкова силен вирус, но и са универсални.

Всеки човешки организъм е строго специфичен, с различни нужди от лечение.

Антибиотиците не помагат срещу коронавируса. Те убиват бактериите и ограничават разпространението им като атакуват клетъчната стена или метаболизма на болестотворните микроорганизми, но намалят значително защитните сили на организма, чревната флора и имунната система.

Затова, с приема на антибиотици се препоръчва прием на пробиотици, което обаче също не е сигурно предпазно средство от силното химическо влияние в отрицателна насока върху организма.

Най-добрият вариант е да потърсите средства, които да са безобидни към останалите органи - черен дроб, жлъчка, стомах и др. и същевременно да са достатъчно ефикасни за имунната система и защитните сили на организма.

За да се избегне грешка от симптомите, които чувствате е желателно да се подложите на изследване, което има възможността да установи истинската причина за заболяването и да го характеризира като произход.

Посещавайки своя личен лекар или която и да е болница, заключение за болестта ще ви бъде съставено по симптоми, които вие определите като забелязани.

Докато ако се подложите на преглед по “Ирисова Диагностика” ще се установи цялостното здравословно състояние на организма, съответно какво е наличието на микроби, микроорганизми или щами на грип или коронавирус.

В следствие от прегледа ще ви бъде съставена изцяло натурална, билкова рецепта, която е без странични ефекти. Подходяща изцяло за нуждите на вашият организъм, да защити слабите депа, да осигури необходимите вещества или да изведе вредните натрупани такива (включително токсини и вредни радикали).

Още няма крайни наблюдения дали билковото лечение би могло да излекува коронавируса, но не е изключено при положение, че има доказателства за лечебната сила на билките дори срещу онкологичните заболявания.

Чрез такъв преглед, поне ще сте с ясни резултати за здравословното си състояние и ще получите назначение за индивидуално лечение. А шом е индивидуално спрямо вашия организъм, категорично ще ви предпази от евентуално заразяване с коронавируса, поддържайки имунната система в състояние, което нито противогрипна ваксина може да постигне, нито който и да било антибиотик или химическа субстанция.

Отнасяйте се с внимание към имунната си система и защитните сили на организма, за да бъдете здрави!

КОРОНАВИРУС - видео по темата

ЗАПИШЕТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН