Силата на билките


С тяхна помощ може да убиете паразитите и да се отървете от ограбващите здравето същества.

Освен това, комбинирайки билки, можете да се възползвате от различните им начини на действие. Например, едни може да попречат на производството на паразити, докато други може да атакуват нервната им система.

Билките обикновено идват и с разнообразие от странични ползи, като например поддържане на имунната ви система, подобряване на потока на жлъчката и подпомагане на здравословното ви състояние.

Прочетете, за да научите повече за това, което е необходимо, за да се отървете от паразитите, как определени билки помагат да ги убият по естествен начин и защо билколечението е най-добрият избор.

Паразитите


Паразитите са организми, които живеят върху други живи същества и човешкото тяло е чудесен източник за тях да се хранят.

След като намерят гостоприемник, микроскопични протозойни паразити, като Giardia, могат да се увеличат в брой пъти.

Протозойни паразити Giardia

Паразитни червеи (хелминти) също се възпроизвеждат, макар и не толкова бързо. Така че, са необходими някои усилия, за да се отървете от повечето паразити, тъй като те растат в пъти.

Паразитни червеи хелминти

Червеите в стомаха присъстват предимно в стомашно-чревния тракт, най-вече върху чревната стена. Те причиняват дискомфорт и могат да се дължат на ядене на сурово месо, слаба имунна система, пиене на замърсена вода и поддържане на недостатъчна хигиена и хигиена. Някои от често срещаните червеи, които се намират в червата - са кръгли червеи и тения.

Знаци и симптоми:

 • загуба на апетит
 • стомашни болки
 • диария, гадене или повръщане
 • газове / подуване на корема
 • болка в корема
 • постоянна кашлица
 • слабост
 • умора
 • отслабване

Може ли паразитната инфекция да си отиде от само себе си?

Някои паразитни инфекции могат да изчезнат без медицинско лечение. Това се предполага, че имате добро здраве и че имунната ви система незабавно работи. Генетиката ви може също да играе роля във вашата способност да се преборите с паразитите.

*Все пак паразитните инфекции, които се излекуват от самосебе си - са изключение, а не правило.

Нещо повече, хроничната инфекция може да има неясни симптоми като болки в ставите, които дори не можете да свързвате с паразити. Междувременно те могат да се размножават вътре във вас.

Антипаразитните лекарства

Лекарствата обикновено се използват за лечение на паразитни инфекции. Те пречат на функционирането им по някакъв начин. Например, те могат да възпрепятстват енергийния метаболизъм на паразитите или функцията на мембраните им. Това води до тяхното деактивиране и в крайна сметка до смърт.

За съжаление, антипаразитните лекарства имат някои недостатъци, включително:

 • Резистентност към лекарства:

Паразитите се борят за оцеляване и може да измислят как да попречат на действието на лекарството. Например, те могат да го превърнат в неактивна форма или да го предпазят от свързване с неговата цел в патогена. Рискът от това се увеличава, колкото повече се използва лекарството.

 • Висока цена и наличност:

Антипаразитните лекарства могат да бъдат много скъпи, понякога струват изключително много за курс на лечение, както и трудни за намиране/набявяне.

 • Странични ефекти:

Примери за често срещани странични ефекти на антипаразитни лекарства включват храносмилателно разстройство, главоболие и кожни обриви. Някои от тях могат също да причинят увреждане на черния дроб, дефицит на фолати (витамин от групата В) и вродени дефекти.

Добрата новина е, че


много билки могат да се борят с паразитите по подобен начин като лекарствата, но обикновено са по-нежни за вашия огранизъм.

Кои билки убиват паразити?

Готови ли сте да се справите със съществата, които са в основата на вашите здравословни проблеми и да направите прочистване от тях? Много билки убиват паразитите по естествен път и те често имат редица други ползи за здравето.

Ето най-важните билки за убиване на паразити, които трябва да имате в арсенала си:

Ангелика (A. archangelica и A. sinensis)

Ангелика заедно с Ехинацея (Echinacea purpurea) са широко използвани билки за лечение на протозои (protozoa) и Trichomonas.

Ангеликата съдържа кумаринови съединения, които са ефективни срещу този организъм, а също и срещу други червеи и паразити.


Тя е много добро средство за лечение на всички заболявания на женската полова система.

Също така облекчава болката като намалява спазмите в мускулите.

*Бременните жени не трябва да използват тази билка, нито диабетиците, тъй като води до повишаване нивата на кръвната захар.

Орехови обвивки - зелени (Juglans Nigra)

Били са използвани от древността, за убиване на много видове червеи, особено тения.


Активната съставка обаче - е само в зелената обвивка около ореха!

и затова орехите трябва да се събират преди да паднат от дървото. Тази активна съставка се нарича юглон и има противогъбични, противопаразитни, антивирусни и антибактериални действия.

Орехови обвивки зелени активна съставка

*Екстрактът може да се използва безопасно в препоръчваната доза за възрастни, но не трябва да се използва от бебета и деца.

Популярна рецепта (препоръчвана от Хулда Кларк) - е комбинация от три средства: тинктура от обвивки (зелени) на орехи, пелин и карамфил. Тази смес е много добро противопаразитно средство.

Невен (C. officinalis)

Обикновено се използва като локално средство за лечение на рани, болка или възпаления.

Чаят, приготвен от 1 супена лъжица цветове в 1/2 литър вода се смята, че експулсира червеите и възстановява тъканните увреждания, нанесени от тях.

Карамфил (Eugenia caryophyllata)

Той е древно билково лекарство, използвано за убиване на вътрешни паразити и техните яйца. Подправката показва широк спектър на антимикробна активност и срещу други организми, като гъби и бактерии.

Карамфилът помага и за увеличаване циркулацията на кръвта, стимулиране на храносмилането и за премахване на газове и чревни спазми.

Карамфил против паразити

Рецепта: Сварете две до три пръчици с чаша вода в тенджера. Варете 5 минути и прецедете. Пийте този разтвор 3 до 4 пъти дневно в продължение на седмица.

Екстракт от Червена Боровинка

Богат на киселини (лимонена, ябълчна, хинова и бензоена), които помагат в смилането на протозои.

Ехинацея (E. Purpurea)

Тя се използва за лечение на всякакви хронични и остри инфекции. Тя е една от най-широко използваните билки за лечение на Trichomonas Vaginalis и е ефективен душ за лечение и на други вагинални инфекции. Ехинацеята се използва и като ефективно изчистващо кръвта и лимфите средство и за усилване на имунната система.

Бял Оман (Inula Helenium)

Той е специфично средство срещу кръгли червеи (Ascaris Lumbricoides), с парализиращ ефект върху централната нервна система на червея. Той се препоръчва като най-безопасната билка за деца и е известно, че е полезен при белодробни заболявания и нарушения в храносмилането.

Бял Оман против кръгли червеи

Етерични масла

Имат разнообразно антимикробно действие, което може да убие много видове червеи и протозои. Етеричните масла от Мента (Mentha piperita) и Лавандула (Lavandula officinalis) са с най-бърз ефект, като действат в рамките съответно на 20 минути и 15 минути. Етеричното тимолово масло е специфично за анкилостоми.


Трябва винаги да бъдете внимателни при използване на етерични масла за лечение на паразитни инфекции

Много от тях са токсични, особено за децата. Тези, които имат заболявания на сърце, черен дроб, бъбреци, стомах или черва трябва да бъдат внимателни, а също и по време на бременност.

Копър, семена (Foeniculum vulgare)

Помага за отстраняване на отпадъците, както и паразитите, от тялото. Копърът най-често се използва като помощ за храносмилането и аромат. Той не е опасно растение, но маслените екстракти могат да предизвикат дразнене на кожата, гадене, повръщане, гърчове и оток на белите дробове.

Копър семена за отстраняване на паразити от тялото

*Този вид копър не бива да се бърка с другите видове копър.

Чесън (Allium sativum)

Използва се в цял свят като храна, подправка и лекарство.


Активното вещество - алицин, става активно, след като се счука скилидката.

на него се дължи характерния му мирис. Концентратите с премахната миризма на чесъна съдържат само 30-100 части алицин в милион и са със съмнителна стойност, ако се използват за медицински цели, особено за паразити.

Чесънът предотвратява и се бори с инфекции от различни източници, включително гъби, бактерии, вируси, протозои, както и паразити.

По отношение на паразитите, чесънът е ефективен срещу кръгли червеи, глисти, нематоди и анкилостоми, но може да причини дерматит при някои хора, а също и да раздразни стомашно-чревния тракт. Но, като цяло


Чесънът е най-добрият и евтин начин за избавяне от всяка инфекция

Чесънът най-добрият начин за справяне с всяка инфекция

По-силни борейки се заедно

Ако имате паразитна инфекция, това може да причини много странични ефекти, които включват увреждане на храносмилателната функция. Въпреки че съвременната медицина може да излекува тези инфекции, те често съдържат тежки химикали. Тези тежки химикали могат да повлияят на храносмилателния тракт и да причинят други проблеми. Вместо това използването на билка, което е не само ефективно за убиване и премахване на паразитите, но също така защитава и укрепва червата.

Тези билки сами по себе си са велики войници във вашата война срещу паразитите.

При нужда може да си направите Ирисова Диагностика, чрез която да установи цялостното ви здравословно състояние и да ви се изготви индивидуална билкова рецепта.

Бъдете здрави и взимайте сила от природата!

ЗАПИШЕТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН